Coniferen (Coniferalis)

Thuja, Cupressocyparis en Chamaecyparis

Conifeer kopen

Coniferen zijn superfijne haagplanten om een stuk blikdicht af te scheiden. Ze bieden veel beschutting en privacy. Ook houden ze de wind tegen. De Coniferenhagen van Groenblijvendehaag.nl zijn in verschillende maten en kleuren leverbaar van bijvoorbeeld goudgeel tot donkergroen en zelfs blauw. Coniferen behoren tot de naaldachtigen, maar ze hebben geen naalden. In tegenstelling zelfs, want ze zijn lekker zacht ook als kinderen er tegenaanvallen. De meestvoorkomende Coniferen zijn de thuja ‘Brabant’ en de levensboom ‘Smaragd. Bij Groenblijvendehaag.nl koopt u eenvoudig uw wintergroene haagplanten rechtstreeks van de kweker. Hierdoor weet u zeker dat u voordelig uw hagen inkoopt en het advies van de kwekers inwint.


Soorten coniferen hagen

Groenblijvendehaag.nl levert verschillende soorten coniferen hagen. Deze soorten beschikken over unieke kenmerken en verschillen ook qua uiterlijk. Zo kunt u een coniferen haag bestellen die goed bij uw tuin en smaak past. Planten zoals de 'Leylandii' coniferen en Gele ‘Leylandii’ coniferen hebben een lichtere en klassieke uitstraling dan de thuja hagen. Meer interesse in een Californische cipres? Bij ons vindt u ook de Gele Californische Cipres en de Blauwe Californische Cipres. Lees meer over de unieke eigenschappen van deze coniferen hagen door op de link te klikken. Wilt u meer weten over coniferen hagen in het algemeen, lees dan verder op deze pagina.

Eigenschappen coniferen hagen

 

GROEISNELHEID

De coniferen hagen groeien ongeveer 35 tot 40 centimeter per jaar, afhankelijk van de gezondheid van de planten en de omstandigheden in uw tuin. Uitzonderingen zijn de Gele ‘Leylandii’ coniferen die 60 tot 100 centimeter per jaar groeien en de Californische cipressen die slechts 10 tot 20 centimeter per jaar groeien.

WINTERHARD/WINTERGROEN

De meeste coniferen hagen zijn winterhard, zelfs in zeer strenge winters. Enkel de ‘Leylandii’ coniferen en de Californische cipressen zijn matig winterhard. Dankzij de sterke eigenschappen van de coniferen zal deze de naalden niet verliezen tijdens de winter. U bent zeker van een haag die het hele jaar door groen blijft. ‘Leylandii’ coniferen en de Californische cipressen kunnen hun naalden wel verliezen als het strenger vriest.

STANDPLAATS

U plaatst de haag in de zon, schaduw of halfschaduw. Coniferen hagen hebben een voorkeur voor een humusrijke bodem die goed waterdoorlatend is. Coniferen kunnen echter niet goed tegen droogte.

DICHTHEID

De coniferen hagen groeien heel dicht. Zowel de bredere soorten als de smalle varianten zorgen zo voor voldoende privacy in de tuin.

BODEMVOCHTIGHEID

Een coniferenhaag houdt niet van droogte. Een beperkt vochtige bodem is ideaal voor een gezonde coniferenhaag.

Coniferen haag planten

Het planten van coniferen hagen kan het hele jaar door, zolang er geen sprake is van (nacht)vorst. Planten met een kluit kunt u overigens ook beter niet in de zomer planten. Maak bij het planten van uw haag gebruik van aanplantgrond en let er op dat u de planten niet te diep plaatst. Het wortelstelsel hoeft maar net onder de grond verdwijnen.

Onderhoudsinstructies coniferen haag

Een coniferen haag is eenvoudig te onderhouden. Lees hier meer over de verzorging die uw haag nodig heeft.

BEWATERING

In het voorjaar en tijdens warme zomerdagen heeft de grond rondom de haag extra water nodig. Wanneer u merkt dat de grond rond de haag droog is, kunt u het beste extra water geven.

BESCHERMING

Coniferen hagen hebben geen extra bescherming nodig.

SNOEIEN

Bij het snoeien van een conifeer is het belangrijk om rekening te houden met het feit dat deze niet herstellen wanneer u tot de stam terugsnoeit. Om deze reden is het aan te raden om het snoeien van uw coniferenhaag goed bij te houden. Twee keer per jaar enkel het uitstekende groen wegsnoeien is voldoende.

VOEDING

We adviseren om coniferen hagen aan het begin van de lente te bemesten. Dit geeft de haag voldoende voeding om het maximale uit de groeiperiode te halen.

CONIFEREN HAGEN KOPEN BIJ Groenblijvendehaag.nl

We leveren onze haagplanten in pot of met kluit. Welke vorm het meest geschikt is voor uw tuin is afhankelijk van verschillende factoren.

GELEVERD MET POT

Een plant die in pot is gekweekt wordt voortdurend beschermd door de pot. De coniferen in pot kunt u het hele jaar door planten, behalve wanneer het vriest. Heeft u uw bestelling ontvangen maar nog even geen tijd om de haag in uw tuin te planten? U kunt de coniferen in pot gerust enkele weken laten staan. Zorg er dan wel voor dat de planten voldoende water krijgt.

GELEVERD MET KLUIT

We kweken de coniferen hagen ook buiten op het veld waar ze alle ruimte krijgen om vrij te groeien tot een stevige en gezonde plant. Bij het uitgraven van de planten zorgt een machine ervoor dat de aarde rond de wortels blijft zitten, dit helpt de plant direct aansterken nadat u ze aanplant. Met een jute zak beschermen we de wortels tijdens transport en zorgen we ervoor dat de kluit intact blijft. De grootste formaten zijn enkel te bestellen met kluit, omdat een plant in pot niet voldoende ruimte heeft om deze groottes te bereiken. Let er op dat u de planten met kluit niet in de zomer kunt planten, in tegenstelling tot de planten in pot.

KANT-EN-KLAAR BIJ U THUIS BEZORGD

Bij Groenblijvendehaag.nl kunt u ook een kant-en-klaar haag laten leveren. Als u voor deze optie kiest bezorgen we een coniferenhaag bij u thuis die al bijna volgroeid is. Het plaatsen van een kant-en-klaar haag is eenvoudiger en heeft als voordeel dat u direct na het plaatsen kan genieten van een volle en groene haag. Een kant-en-klaar haag vereist minder aandacht en is doorgaans weerbaarder dan een haag van jonge planten.