Haagplanten

Haagplanten zijn een belangrijk, zo niet het belangrijkste onderdeel van uw tuin.  Ze hebben meerder functies in 1. Zo vormen ze vaak de afscheiding van de arfgrens en geven ze beschutting en privacy. Bij groenblijvendehaag.nl vind u een groot assortiment aan de meest bekende en sterkste haagplanten van dit moment. Groenblijvendehaag.nl kiest voor wintergroene haagplanten omdat deze in de winter nog steeds de beschutting en de privacy geven die u ook in de zomermaanden heeft. Uitstekende hagen die zicht dicht zijn, zijn bijvoorbeeld de Laurier en de Taxus. Deze zijn in verschillende maten leverbaar en besteld u eenvoudig via de webshop.

Waarom het gebruik van groenblijvende haagplanten van groenblijvendehaag.nl

Een haagplant is een stukje afscheiding in uw tuin met een natuurlijke uitstraling. Het geeft een knus en levendig gevoel en het geeft meer geborgenheid in uw tuin. Meer dan dat een muur of een schutting u dit kunnen geven. Er zijn verschillende soorten haagplanten die u op verschillende manieren kunt gebruiken. De grootse toepassing van een haagplant is natuurlijk een stukje perceel afscheiding. Zo kunt u kiezen voor strakke smal blijvende haagplanten zoals verschillende soorten Laurieren of Taxussen. Gaat u liever voor een robustere uitstraling, wellicht is de Rhododendron dan een goede optie. Rhododendrons geven een chique uitstraling aan uw tuin met als traktatie dat ze de meest prachtige bloemen geven vanaf het vroege voorjaar tot bijna midden in de zomer. Bij groenblijvendehaag.nl kunt u terecht voor alle haagplanten die wintergroen blijven.

groenblijvende Haagplanten in uw tuin planten

Groenblijvende haagplanten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. U kunt bij ons groenblijvende haagplanten vinden in allerlei soorten en maten. Zo kunt u kiezen uit de sterke groenblijvende lauriersoorten of kiezen voor de wintergroene Taxus. Tot zelfs grote Rhododendrons die in allerlei soorten en maten verkrijgbaarzijn. Groenblijvendehaag.nl is een van Nederlands grootste groenleverancier en heeft connecties van Denemarken tot Engeland en alles wat daar tussen ligt. De kwekerij is in eigen beheer hierdoor kan Groenblijvendehaag.nl planten leveren tegen scherpe tarieven. Als hovenier of groenvoorziener kunt u ook bij ons terecht. U kunt een speciale handelsprijslijst aanvragen.

Het planten van de groenblijvende haagplanten kan het gehele jaar door, afhankelijk van het seizoen levert Groenblijvendehaag.nl de planten af in pot of kluit. Kant-en klaar hagen behoren ook tot de mogelijkheden.

 

PLANTAFSTAND VAN EEN groenblijvende HAAGPLANT

Bij verschillende haagplanten horen verschillende plant-afstanden. De plantafstanden staan aangegeven bij alle planten apart. Hier wordt rekening gehouden dat het een dichte haag moet zijn. Als dit niet de bedoeling is kunt u gerust minder planten per strekkende meter aanhouden. Extra kwaliteit planten zijn vaak breder dan normaal en hiervan hoeven er vaak ook minder per m1. Mocht u hierover vragen hebben, kunt u ook contact met ons opnemen om de mogelijkheden door te nemen.

Het onderhouden van groenblijvende haagplanten

Om uw groenblijvende haagplanten zo mooi mogelijk te houden is het noodzakelijk dat u regelmatig onderhoud pleegt. Planten die snel groeien behoeven meer snoei dan bijvoorbeeld de wat langzamergroeiende Rhododendrons. Onderhoud is natuurlijk ook afhankelijk van het weer. Mocht er veel water vallen is watergift uiteraard minder belangrijk dan als het heel droog is. Wat heel belangrijk is dat overbewatering essentieel voorkomen dient te worden. Dit is voor iedere (haag)plant slecht en kan wortelrot veroorzaken. Dit heeft bijna altijd een dodelijke afloop. Over het algemeen gebruikt Groenblijvendehaag.nl sterke winterharde en Nederland geschikte planten. 

In sommige gevallen kan het nodig zijn dat er voeding bijgevoegd dient te worden bij de planten. De beste tijd hiervoor is in het vroege voorjaar na de koude wintermaanden. Dit geeft de planten een goede boost om beter wortel te schieten en een mooie groei te ontwikkelen.

 

EEN groenblijvende HAAGPLANT SNOEIEN

Het meeste onderhoud van haagplanten is het snoeien ervan. Dit dient 1 a 2 maal per jaar te gebeuren afhankelijk van welk soort haagplant u heeft. Al het personeel van Groenblijvendhaag.nl heeft groene vingers en kunt u daarom ook om onderhoudsadvies vragen. Mocht u complexere vragen over het onderhoud van uw haagplanten hebben kunt u het beste even een mail sturen naar info@groenblijvendehaag.nl

 

groenblijvende Haagplanten bestellen bij Groenblijvendehaag.nl

Groenblijvende haagplanten kunt u eenvoudig bestellin in onze shop van Groenblijvendehaag.nl De planten worden tot aan de deur bij u bezorgd en kan in overleg ook vaak op de plaats gebracht worden. Planten die niet met de hand getild kunnen worden, zullen vaak gelost worden met een shoveltje. Deze planten zullen zover bezorgd worden als bereikbaar is. Vanaf het moment van bestellen zullen de planten verzameld en klaargemaakt worden voor transport. Door de korte lijntjes met de verschillende kwekerijen waar wij mee samenwerken kunnen de bestellingen in de meeste gevallen binnen 4 werkdagen bij u bezorgd worden.

De bezorgkosten door Nederland bedraagt 59,- en vanaf een bestel-waarde van 500,- of hoger is dit gratis.

 

groenblijvende HAAGPLANTEN MET KLUIT GELEVERD

De Haagplanten die met kluit geleverd worden worden inclusief acryl of jute gaaslap geleverd. Behalve bij Rhododendrons deze hebben vaste kluiten. Planten met kluit kunnen tot de temperatuur van 8 graden of lager bijna onbeperkt boven de grond blijven staan. De sapstroom staat dan stil en zal dan niet veel voeding nodig hebben. In het voorjaar als het warmer is, is het verstandig om de planten op een beschut plekje te laten staan mochten ze nog even niet gepland worden. Het verstandigst is het om ze zo snel mogelijk te planten en voldoende water toe te voegen.

GELEVERD IN POT

Groenblijvendehaag.nl levert ook planten af in pot. Deze kunnen langer boven de grond blijven staan mits u ze natuurlijk wel zo nu en dan water geeft. Afhankelijk van het seizoen levert Groenblijvendehaag.nl de planten af in pot of kluit. Dit heeft verder geen invloed op de grootte of kwaliteit van de struik

groenblijvende HAAGPLANT MET BLOTE WORTEL GELEVERD

Groenblijvendehaagplanten die met blote wortel geleverd worden kunnen het beste gelijk na ontvangst geplant worden of zo snel mogelijk. Omdat de wortel snel kan uitdrogen worden deze alleen geleverd in de periode oktober tot mei. In deze periode staat de sapstroom zo goed als stil waardoor ze langer boven de grond blijven overleven.

ALS KANT-EN-KLAAR HAAG

Bij Groenblijvendehaag.nl kunt u uw haagplant ook als kant-en-klaar haagplant laten leveren. Als u voor deze optie kiest leveren we een haagplant bij u thuis die al bijna volgroeid is. Het plaatsen van een kant-en-klaar haagplant is eenvoudiger en u kunt al direct na het planten genieten van een volle en groene haag. Een kant-en-klare haagplant vereist minder aandacht na het planten en is doorgaans weerbaarder dan een haag van jonge planten.

Groenblijvendehaag.nl: uw specialist in groenblijvende haagplanten

Groenblijvendehaag.nl is een ervaren kwekerij waar u rechtstreeks uw planten kunt bestellen. We leveren uw haagplant volledig naar wens bij u thuis. Met meer dan 30 jaar ervaring hebben we onze planten beter leren kennen en zijn we ook ver gekomen met het professionaliseren van onze kwekerij, onze webshop en het transport waarmee we de planten bij u thuis leveren. Voor adviezen of hulp bij het vinden van uw favoriete plant, kunt u contact opnemen met onze klantenservice.